Login  

Intrare Înregistrare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
   

Cautare produse  

   

Cosul de cumparaturi  

Cosul este gol
   

Siguranta si la strand !

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vara, una dintre cele mai plăcute distracţii este să-ţi petreci timpul pe malul unei ape, să te bucuri de razele soarelui, să înoţi sau să te joci în apă. Înotul este unul dintre cele mai benefice sporturi, deoarece pune în mişcare aproape toate grupele musculare ale corpului, menajând însă articulaţiile, timp în care se şi ard mai multe sute de calorii, ajutându-ne astfel să slăbim sau să ne menţinem greutatea.

Sigur că aceste locuri de scăldat, folosite în comun, prezintă şi anumite riscuri, pe care este bine să le cunoaştem, astfel încât în urma frecventării ştrandurilor şi a practicării înotului să avem parte numai de experienţe pozitive.

Ştrandurile, bazinele de înot sau chiar şi  lacurile naturale mai mici găzduiesc mai mulţi microbi, printre care şi patogeni, astfel încât la persoanele mai sensibile pot apărea chiar şi infecţii.  Cel mai des, pot cauza micoze sau infecţii urinare care, deşi par ceva banal, dacă nu sunt tratate corespunzător,      pot    avea  complicaţii  serioase.
Întotdeauna, este mai uşor să prevenim boala, decât să o tratăm.  Dacă ştim că suntem predispuşi la răceală, sau avem un sistem imunitar slăbit, trebuie să ne pregătim pentru a ne putea bucura în siguranţă de timpul petrecut la ştrand. Prin utilizarea plantelor şi a altor substanţe naturale, organismul nostru poate fi protejat împotriva infecţiilor, menajându-l, fără a-l solicita.
Enumerăm în continuare câteva plante recomandate în medicina populară împotriva infecţiilor urinare!

Afina  face parte frecvent din compoziţia produselor benefice pentru căile urinare.  Pe de o parte, arbutina, una dintre substanţele sale active, se transformă, prin procese de metabolizare, într-un antibiotic natural, împiedicând astfel agenţii patogeni să declanşeze infecţii.  Pe de altă parte, o altă substanţă asemănătoare unei glicoproteine din compoziţia  sa, se leagă de E. Coli (bacteria care provoacă cele mai frecvente infecţii), care astfel este eliminată din organism prin urină. Experimente efectuate în Finlanda au demonstrat că reapariţia infecţiilor  urinare a fost semnificativ redusă de un de extract de afine concentrat, acesta putând fi un element util în combaterea infecţiilor.  
Frunzele de strugurii ursului conţin arbutina care se găseşte şi în afine; astfel, prin efectul său antimicrobian, poate preîntâmpina răcelile.

Urzica, conform unor surse, a fost utilizată pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii de mai bine de 2000 de ani. Urzica este continuta in forma concentrata in produsul URX.  Având în vedere multiplele sale efecte benefice, nu trebuie să ne mire. Nu numai că poate fi utilizată extern, pentru îngrijirea părului, dar susţine organismul şi prin uz intern, fie că este vorba despre probleme ale căilor respiratorii, aparatului digestiv, articulaţiilor sau ale căilor urinare. Prin proprietăţile sale diuretice poate fi benefic în  infecţiile căilor urinare, deoarece creşte fluxul urinar în zonele  mai des atacate de agenţi patogeni, cum ar fi rinichii, vezica urină, tractul urinar.

Efectele benefice ale vitaminei C sunt cunoscute de tot mai multe persoane, chiar şi dacă sunt trezite din somn: este un antioxidant deosebit, care fortifică sistemul imunitar şi este o vitamină hidrosolubilă necesară funcţionării organismului. Pe lângă toate acestea, deoarece contribuie la menţinerea sănătăţii căilor urinare, se găseşte în compoziţia a numeroase produse cu rol pozitiv, deoarece poate crea în urină un mediu uşor acid în care patogenii – care sunt cauzatori ai infecţiilor urinare – nu pot supravieţui. Dacă însă un medic prescrie o cură de antibiotice, trebuie consultat şi în legătură cu consumul vitaminei C, deoarece există mai multe antibiotice care îşi exercită efectul doar în mediu alcalin!

Mai există o substanţă activă tot mai populară printre adepţii unor soluţii mai puţin agresive, şi anume D-manoza, cntinut in produsul Urx . Aceasta este o glucidă naturală care nu se descompune în organism, şi deci nici nu se absoarbe, ci se elimină prin urină din organism. Are capacitatea de a lega una din cele mai frecvent întâlnite bacterii patogene cauzatoare de infecţii urinare, şi anume, E. coli, curăţând astfel căile urinare. Deoarece nu se absoarbe în sânge (deci fără efect asupra nivelului de zahăr din sânge), poate fi consumată de diabetici şi de către persoanele care urmează cure de slăbire.

Putem constata că natura şi ştiinţa oferă nenumărate posibilităţi de protecţie împotriva agenţilor patogeni, astfel ca şi noi să ne putem bucura liniştiţi de sporturile acvatice. În plus, este recomandat să ţinem seama şi de sfaturile menţionate de mai multe ori: să ne schimbăm costumul de baie ud, dacă nu mai intrăm un timp mai îndelungat în apă şi să consumăm multe lichide şi la ştrand, astfel încât lichidul să poată curăţa căile urinare!
Să acordăm atenţie sănătăţii noastre, astfel încât să ne protejăm de infecţii urinare în sezonul estival!

Citit 733 ori

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

   
   

Newsletter

Vrei sa fii la curent cu ultimele noutati?

   

Contact rapid

Telefon: 0742.504.913

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Adresa: Strada Siderurgistilor, nr. 42

Galati, Romania

   

Magazin Calivita® partener

Acest Magazin online Calivita ® este partener autorizat al Calivita® International Romania. Aici poti face Comenzi Calivita® on-line de produse marca Cali Vita si 4 Life.

Toate preturile la Produsele Calivita din acest magazin au TVA inclus.
Lirarea produselor Calivita® si 4 Life® se face prin curier rapid sau prin posta din depozitul central Calivita®. Plata produselor se face in momentul primirii coletului.
Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Cristina Bujoreanu, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.