Login  

Intrare Înregistrare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
   

Cautare produse  

   

Cosul de cumparaturi  

Cosul este gol
   

O soluţie internă pentru un bronz permanent – Beta Carotene

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lungile luni de iarnă şi-au lăsat amprenta asupra tuturor. Unii dintre noi se luptă acum cu kilogramele în plus sau se concentrează pe procesul de detoxifiere a organismului, în vreme ce pe alţii îi preocupă în mod special tenul lor palid.

Acesta este unul din motivele pentru care mulţi dintre noi întâmpină cu bucurie revenirea primelor raze de soare şi încearcă să recâştige ceva din bronzul pierdut al pielii, astfel încât să fie pe deplin pregătiţi pentru o apariţie în plină splendoare pe plaje pe durata verii.

Din fericire, s-a constatat că expunerea precaută la soare tinde să devină un obicei din ce în ce mai des întâlnit în ultimii ani. Cu toate acestea însă, conform datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în ultimii 20 ani s-a observat o creştere constantă a cazurilor de cancer de piele, un motiv în plus pentru a pune un accent şi mai mare asupra principiilor de expunere precaută la soare.

Cu alte cuvinte, nu este suficient să cunoaştem pe de rost regula care spune că „în timpul verii, nu este recomandată expunerea la soare între orele 11.00- 15.00”, ci trebuie să o şi urmăm cu stricteţe şi să folosim produsele pentru protecţie solară care se potrivesc cel mai bine tipului nostru de piele. Mai mult decât atât, este important să ştim că putem contribui la protejarea pielii şi a culorii frumoase a bronzului nostru şi pe cale internă, prin alimentaţie. Betacarotenul, unul dintre cei mai cunoscuţi micronutrienţi şi căruia i se datorează culoarea portocalie pe care o regăsim în dovleac, piersici şi morcovi, ne poate fi un tovarăş de încredere pe durata expunerii la soare. Acest lucru este posibil datorită faptului că este o substanţă antioxidantă şi protejează corpul împotriva efectelor dăunătoare şi patogenice ale soarelui asupra celulelor, în vreme ce ne ajută să dobândim şi o culoare frumoasă a pielii.

Beta Carotenul este o substanţă lipofilică din familia carotenoidelor, ale căror inele de betaionon se găsesc la cele două extremităţi ale lanţului de carbon. Chiar dacă aceste informaţii nu ne ajută prea mult să ne reîmprospătăm cunoştinţele predate în timpul orelor de chimie, este suficient să mai spunem doar că acestor legături duble conjugate li se datorează culoarea şi efectele oxidante caracteristice acestei substanţe.  Betacarotenul este o provitamină A, ceea ce înseamnă că are proprietatea de a se transforma în vitamină în interiorul corpului uman, în funcţie de nevoile acestuia.  Efectele şi potenţialele aplicacabilităţi ale acestei substanţe au făcut obiectul a numeroase studii ştiinţifice. Unele cercetări de acest gen avansează ideea că efectul său antioxidant este cel mai bine pus în valoare în prezenţa vitaminelor C şi E, drept urmare este recomandabil ca acestea să fie administrate concomitent, dat fiind faptul că luate împreună sunt extrem de eficiente în protejarea sănătăţii ochilor. Alte câteva proiecte de cercetare au demonstrat că betacarotenul are proprietăţi preventive asupra apariţiei unor anumite tipuri de tumori (cum ar fi cancerul de prostată).  
Dat fiind faptul că odată ajuns în interiorul corpului uman betacarotenul se transformă în vitamina A, este logic să facem şi o trecere în revistă a efectelor ce apar când aceste două substanţe sunt luate în comun.  Ca şi provitamină, betacarotenul contribuie la menţinerea unei vederi normale şi a sănătăţii ochilor, precum şi la funcţionarea sistemului imunitar şi formarea normală a oaselor. Luat cu regularitate, ajută la protejarea pielii împotriva radiaţiilor UV şi reduce efectele dăunătoare ale acestora. Prin urmare, acesta este un lucru de care merită să ţineţi seama atunci când vă pregătiţi pentru a merge la plajă şi vă decideţi pentru achiziţionarea unor produse de protecţie solară. În plus, datorită faptului că facilitează pigmentarea sănătoasă a pielii, contribuie la obţinerea culorii dorite a pielii şi previne iritaţiile acesteia în cazul persoanelor cu piele sensibilă la soare.


ATENŢIE!

  • În cazul fumătorilor sau a persoanelor care lucrează cu azbest nu se recomandă consumarea suplimentelor nutritive cu un conţinut ridicat de betacaroten (4,8 mg/zi) .
  • Administrarea de betacaroten nu se substituie aplicării produselor de protecţie solară adecvate.
Citit 1680 ori

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

   
   

Newsletter

Vrei sa fii la curent cu ultimele noutati?

   

Contact rapid

Telefon: 0742.504.913

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Adresa: Strada Siderurgistilor, nr. 42

Galati, Romania

   

Magazin Calivita® partener

Acest Magazin online Calivita ® este partener autorizat al Calivita® International Romania. Aici poti face Comenzi Calivita® on-line de produse marca Cali Vita si 4 Life.

Toate preturile la Produsele Calivita din acest magazin au TVA inclus.
Lirarea produselor Calivita® si 4 Life® se face prin curier rapid sau prin posta din depozitul central Calivita®. Plata produselor se face in momentul primirii coletului.
Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Cristina Bujoreanu, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.