Login  

Intrare Înregistrare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
   

Cautare produse  

   

Cosul de cumparaturi  

Cosul este gol
   

Anemiile şi produsele CaliVita

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din multitudinea de evaluări ale stării de sănătate a organismului, pe care le-am efectuat cu aparatul de biorezonanţă, am descoperit o frecvenţă destul de mare a deficitelor de fier, acid folic şi vitamine din grupul B, în special citamina B12(ciancobalamina), motiv pentru care am decis să scriu acest articol, în speranţa că vă va fi de folos, dumneavoastră, cititorilor.

            Anemia este definită drept scaderea concetraţiei homoglobinei în sânge sub valorile normal acceptate pentru o anumită persoană (variază în funcţie de sex- fiind mai mare la barbaţi, mai mică la femei, şi în funcţie de varstă - adult, copil).

            Mecanismele de producere ale anemiei sunt multiple: pierderea de sânge (epistaxis, varice esofagiene, sindroame paraneoplazice, rectocolită ulcerohemoragică, ulcer gastric, cancer gastric, hernie hiatală, cancer de colon, boli inflamatorii ale colonului, parazitoze intestinale, fibromatoză uterină), scăderea duratei de viaţă a eritrocitelor, defecte de formarea morfologică a eritroblaştilor, anomalii în formarea homoglobinei, (talasemiile), defecte ale membranei hematiilor( sferocitoza, eliptocitoza, deficienţa de gluco-6-fosfat-dehidrogenaza), reţinerea şi distrugerea hematiilor într-o splină mărită de volum, creşterea volumului plasmatic în splenomegalie sau sarcină.

            În cele mai multe cazuri, anemia se manifestă prin astenie, scăderea capacităţii de muncă, scăderea puterii de concetrare, dureri de cap persistente, ameteli, apatie. Pielea şi mucoasele devin palide, iar limba este deobicei lucioasă netedă. În stadiul mai avansat, apare tahicardia (bătăi rapide ale inimii cu durată scurtă de manifetare, care apar relativ brusc), hipotensiunea arterială, dispneea de efort (respiraţie dificilă la eforturi medii cu senzaţia de lipsă de aer). Apartiţia anemiei poate fi bruscă  (în acest caz vorbim despre anemie acută) sau lentă (în acest caz fiind vorba despre o anemie cronica, situaţie mai frecvent întâlnită).

            Din punct de vedere clinic, anemiile pot fi acute şi cronice, primare şi secundare. În continuare, voi pune accentul pe anemiile cronice, acestea putând fi rezolvate şi cu ajutorul suplimentelor alimentare.

            Majotitatea anemiilor cronice, lent instalate, sunt cauzate de infecţii cronice , inflamatii cronice, tumori maligne, iradieri, intoxicaţii cu metale grele (mercur, plumb) sau cu insecticide. Există şi anemii cauzate de carenţa de vitamina B12 sau acid folic. Acest tip de anemie este mai putin frecvent decât cel cauzat de carenţa de fier şi dezichilibrul existent, se reglează prin aport alimentar combinat cu administrarea de vitamină B12 şi acid folic, acesta fiind anemia megaloblastică.

            Scăderea concetraţiei hemoglobinei în sânge circulant produce modificări la nivelul întregului organism, ştiut fiind faptul că hemoglobina este cea care asigură trensportul oxigenului, sub formă de oxihemoglobină, la nivelul tuturor celulelor în organism.

            În speranţa că am reusit să trec în revistă, în linii mari, cauzele anemiilor, în continuare voi încerca să subliniez importanţa suplimentelor alimentare în ameliorarea acestor afecţiuni deloc neglijabile  şi pentru buna funcţionare a organismului .

            Tratamentul anemiilor depinde de factoul care le-a produs şi prin urmare, poate îmbrăca diferite forme, oprirea sângerărilor, alimentaţie bogată în proteine, tratament cu fier sau cu vitamina B12 şi acid folic, combaterea infecţiilor şi  paraziţilor, evitarea intoxicatiilor.

            De o deosebită importanţă este regimul alimentar. Este de preferat să se consume paine neagră, carne preparată la grătar sau fiartă, iar ficatul , proaspăt niciodată cogelat, preparat tot la gratar. Trebuie evitate prăjelile . Regimul trebuie să fie echilibrat, pentru a conţine aminoacizii indispensabili, minerale şi vitamine , în special din grupul B şi C . În alimentaţie trebuie să existe ficat de vită, rinichi, zarzavaturi (spanac, papadie, urzici, sfecla roşie, salata verde, ştevie), fructe proaspete (caise, piersici), fructe uscate (prune, stafide, caise, curmale), nuci alune, sâmburi de migdale, fistic (nesărate, neprajite), care conţin vitaminele şi mineralele necesare. Produsele CaliVita cu efect benefic pentru anemici sunt : Iron Plus , C 500, C 1000, C Plus, Stress Management. De asemenea , şi urmatoarele produse pot avea efect pozitiv : Spirulina Max, Power Mins, Menopausal Formula, Senior Formula, Full Spectrum, Vital 0, Vital A, Vital B, Vital AB.

            Iron Plus . Fierul este o substanţă minerală vitală, necesară pentru sinteza hemului din globulele roşii (hematii) şi a pigmentului muscular (miglobina). De asemena, este esenţial pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigură procesele de respiraţie celulară. Fierul nu este produs de organism, iar alimentele pe care le consumăm nu conţin fier în cantitatea şi calitatea necesară, ci, pentru aport adecvat, trebuie să folosim suplimentele alimentare. De menţionat este că fierul se găseşte tot sub formă chelatată, fiind foarte uşor de absorbit, în suplimentul cu fier există şi vitamina C; nu îngreunează digestia , aşa cum se întamplă cu alte preparate cu fier ( din industria farmaceutică alopată). Forma chelatată nu are nici un efect secundar .

            Vital A, B, AB, O : Produsele Vital, adecvate grupelor sanguine, contin mai mult de 40 de substanţe active, printre care şi numeroase vitamine. Dintre acestea menţionez : vitamina C, vitaminele din complexul B, acidul folic, fierul din compoziţia acestora, care acţionează sinergic, fiind benefice în orice formă de anemie.

            Super Mega 50 : Vitamina B12 (ciancobalamina) are un rol important în sinteza proteinelor, în metabolismul glucidelor, şi acizilor graşi, precum şi în formarea globulelor roşii. Contribuie la dezvoltarea fizică, la creşterea poftei de mâncare şi a greutăţii corporale. Din aceste motive este utilă în anemie, mai ales cea megalobastică. În alimentaţie, se găseşte în ficat şi în preparatele de ficat.

            Stress Management (sau Mega B-complex) : În anemiile cauzate de infecţii, se consumă numai vitamina C şi vitaminele complexului B.

            Bee Power : Lăptişorul de matcă este produsul albinelor lucrătoare destinat hrănirii reginei. Datorită lăptişorului de matcă, în perioada de inmulţire, regina poate depune 2000-3000 de ouă în decurs de 24 de ore. Lăptişorul de matcă este deosebit de bogat în vitaminele din complexul B, de exemplu vitamina B5 si B6. Este singura sursă naturală de acetilcolină. Mai conţine vitaminele A, C, D, E, minerale , enzime şi 18 aminoacizi.

            Spirulina Max : Alegele verzi-albăstrui contin numeroase vitamine (vitamina C, E şi B), minerale (iod, brom, mangan, potasiu, fier) şi toţi aminoacizii esenţiali. Conţinutul de fier sub formă complexă este benefic în cazul anemiei feriptive.  

            Green Care : Frunzele de lucernă sunt bogate în vitamine (beta-caroten, vitamina B, C, D, E şi K) şi substanţele minerale (potasiu, fier, calciu, şi fosfor). Printre multiplele sale efecte, acest produs intervine şi în procesele de coagulare sanguină, putând fi folosit şi în cazul sângerărilor menstruale abundente, epistaxis, şi sângerarile de alte etiologii (care conduc la carenţa de fier). Imunitatea scăzută a bătrânilor şi probleme din sfera digestivă pot conduce la anemie, care poate si ameliorată prin administrarea preparatului cu lucernă.  

            C500, C1000, C Plus : Vitamina C este , după cum deja probabil ştiţi, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. În anemie, administrarea vitaminei C (care favorizează la rândul ei absorţia fierului),  combinată cu fier, accelerează formarea hematiilor.

            Dacă anemia apare în contextul unei boli, bine-nţeles că trebuie tratată primordial boala de bază, obtinându-se astfel şi o ameliorare a anemiei. Cea mai importantă problemă este depistarea cauzei anemiei.

             De exemplu, în cazul unei anemii la copilul mic (o eritroblastroză fetală), se poate recomanda Noni Liquid, asociat cu unul dintre preparatele Lion Kids pentru copii.

            Anemia secundară, din insuficienţa renală cronică, poate fi ameliorată cu Arginine Plus. Un exemplu concret ar fi O.I., din Vălenii de Munte, de 82 de ani. De la vărsta de 20 de ani trăieşte cu un  rinichi, iar acesta a ajuns în stadiul de insuficienţă renală cronică. În urma tratamentului alopat cu preparate cu fier, hemoglobina a rămas la valori de 9.8mg%. A răspuns foarte bine la administrarea de Arginine Plus, 2 tablete pe zi, pentru boala primară (insuficienţa renală cronică - IRC); în interval de două luni, hemoglobina a ajuns la valori de 11.8 mg%, binenteles şi în urma unui regim alimentar corespunzător.

            Nopalin şi Green Care pot fi folisite cu succes în ameliorarea anemiilor instalate pe fondul unui colon iritabil şi a rectocolitei-ulcero-hemoragice (exemplu: R.E. din Ploieşti, 51 de ani, suferă de rectocolită-ulcero-hemoragice, în urma căreia a dezvoltat şi anemie secundară). Tratamentul specific alopat , cu produse de fier, nu a dat rezultate asteptate - hemoglobina a rămas la valor de 8.9mg%. Mai mult decât atât , preparatele cu fier folosite i-au iritat şi mai mult mucoasa colonului, nemaiputând să le tolereze. Prin urmarea, pacienta a folosit următoarele produse CaliVita : Nopalin, 2 tablete de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă şi Green Care, o tabletă de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Nopalinul a contribuit la preotejarea mucoasei colonului, în urma hidratării; Green Care, datorită prezenţei vitaminei U, are rol anti-inflamator; vitamina K a redus hemoragia, iar clorofila a redus anemia şi deficitul vitaminic.

 

            Anemiile secundare meno-metroragiilor, atât de frecvente la femei, pot fi ameliorate după tratarea dezechilibrelor hormonale (respectiv cu antioxidanţi şi ulei de primulă). Odată ce organismul nu mai are pierderi sau acestea sunt mult diminuate, hemoglobina va creşte şi starea de sănătate se va reinstala.

            Încercaţi să descoperiţi cauza anemiei (fie greşeli alimentare, boli minore sau severe), corectaţi-o, atât prin reginul alimentar, cât şi prin suplimente, interveniţi în primul rând asupra bolii de fond şi, simultan, asupra anemiei, şi veţi observa cum se va îmbunătăţi calitatea vieţii dumneavoastră.

            Le doresc tuturor cititorilor sănătate maximă!

Citit 1956 ori

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

   
   

Newsletter

Vrei sa fii la curent cu ultimele noutati?

   

Contact rapid

Telefon: 0742.504.913

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Adresa: Strada Siderurgistilor, nr. 42

Galati, Romania

   

Magazin Calivita® partener

Acest Magazin online Calivita ® este partener autorizat al Calivita® International Romania. Aici poti face Comenzi Calivita® on-line de produse marca Cali Vita si 4 Life.

Toate preturile la Produsele Calivita din acest magazin au TVA inclus.
Lirarea produselor Calivita® si 4 Life® se face prin curier rapid sau prin posta din depozitul central Calivita®. Plata produselor se face in momentul primirii coletului.
Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Cristina Bujoreanu, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.